sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Köllikkäukon 1. viikko takana

Sunnuntai, 8. marraskuuta
Sunnuntaina 8. päivä marraskuuta laitoin mainostamani tavoitteen lukkoon. Maksoin Ironman Lanzaroten ilmoittautumismaksun. Samalla tajusin että nyt ei ole paluuta, vaan on lunastettava lupaus jonka annoin Kalpa B1 pelaajille ennen sieltä lähtöä. Lupaus oli haaste itselle ja en edes kunnolla tiedä mitä se vaatii. Sillä kesän kilpailut olivat vain pieni raapaisu lajin pintaa. Nyt lähdetään aivan uusille vaatimustasoille ja se vaatii todella kovaa työtä. On myös haaste lähteä kauas kotoa ilman tuttuja tai huoltoa, mitään. Lisäksi kehossa on vielä liikaa painoa kannettavaksi Lanzaroten pyöräilyosuuden nousuihin.

Maanantai, 9. marraskuuta
Iltavuoropäivinä vireystila treenata on yleensä parhain, jos ei lasketa vapaapäiviä. Tänään oli ohjelmassa salitreeniä ja uintia. Salilla teen yleensä ”vanhojen ukkojen” laitteilla, mutta olen jo pikkuhiljaa oppimassa uusiakin juttuja salin ammattilaisten opastuksella. Kestävyys on nyt mitä tavoitellaan, toivottavasti olen oikeilla jäljillä.
Uinti oli ohjelmassa vielä ennen iltavuoroa. Uiminen on minulle pyöräilyn ohella painotetun opettelun kohde. Uinti on ollut yleensä saunasta nopeasti järveen ja yhtä nopeasti terassille istumaan olut kädessä. Suuren avun on antanut Kaj ja Sauli sekä ehkä paras opettelun välinen, youtube. On ollut hankalaa löytää vauhti, tartunta veteen, rentous, asento, eli oikea tekniikka. Aina kun luulee oppineensa jotain ja keskittyy seuraavaan ongelmaan, edellinen opittu asia menee väärin. Uintitekniikan kanssa tulen tekemään vielä paljon työtä, nyt kuitenkin uin vapaassa vedessä suhteellisen suoraan kilpailuissa.

Tiistai, 10. marraskuuta
Aamuvuoro. Vireystila on nolla. Kaikkea muuta säätämistä ja pidin vapaapäivän. Nytkö luovutin? No en hitossa!

Keskiviikko, 11. marraskuuta
Vapaapäivä. Tänään on vuorossa salitreeniä Wattbikellä ja juoksua juoksumatolla. En oikein pidä sisäpyöräilystä itsekseni, se on äärimmäisen tylsää. Nyt pitäisi polkea 60 km matalilla pk-sykkeillä ja juoksu päälle eli se tietää reilun 2 tunnin treeniä. Ajan saa kuitenkin hyvin kulumaan jos omistaa tabletin tai älypuhelimen. Niiden kautta voi katsella elokuvia tai valmistella päätä kisoihin katsomalla Youtubesta Ironman kisoja. Juoksu kulki kivasti matolla. Päivän saldona oli reilun 2 tunnin treeni ja hyvä mieli! PS. Olisi hienoa jos Wattbiken edessä olisi telkkari USB-liitännällä.Wattbike datakeskus.

Torstai, 12. marraskuuta
Vapaapäivä. Piti mennä mökille tekemään puuhommia, mutta ei ole autoa. Käyn sitten uimassa Varkauden uimahallilla heti aamutuimaan, niin kuulen päivän parhaat jutut uimahallin saunassa. Siellä on mukava kuunnella eläkeläisten mielipiteitä asioista kun ottaa löylyt ennen uintia. Tänään oli muuten aiheena Heinäveden SOTE asiat ja Venäjän dopingskandaali. Hyviä tarinoita!
Uinti tuntui raskaalta ensimmäisen 500 m, jonka jälkeen paikat alkoivat aukeamaan. Jalat painoivat edellispäivän treenistä ja otin pullin käyttöön 1500 m jälkeen vähäksi aikaa. Välillä otin 100 m täysillä ja palasin rauhalliseen tempoon. Yritin löytää hyvän vedon käsillä ja löysinkin. Sami tuli treeneihin ja neuvoi käden asennossa kun se on irti vedestä. Pitäisi lähteä rennommin.. keskityin tähän ja ote vedestä katosi. Miten voin olla noin urpo että en voi tehdä kahta asiaa. Uidessa meni vähän yli tunti ja oli vähän sellainen olo että milloinhan sitä alkaa älyämään. Tiedoksi: Pull on ”koho”, joka laitetaan reisien väliin niin takapuoli nousee pintaan. Näin saadaan hyvä liukuva uintiasento.

Perjantai, 13. päivä
Perjantai salipäivä. Jalkatreeniä.

Lauantai, 14. päivä
Iltavuoro. Vireystila oli hyvä. Ohjelmassa Wattbike ja juoksu. Viritin taas hikipyyhkeen, juomapullon ja kännykän kautta Youtuben. Pyöräily meni hyvin ja juoksu vielä paremmin. Juoksussa sykkeet pysyivät alhaalla 12 km/h vauhdilla ja käytin välillä vedoissa 15 km/h vauhtia. Treeneihin meni aikaa 2,5 tuntia ja hyvillä fiiliksillä pukuhuoneeseen. Suihkun jälkeen luin jäähdytellessäni iltalehden uutisia kun huomasin heti että Pariisissa on tehty terrori-isku. WTF!! Hyvä fiilikset muuttuivat suruksi iskun uhrien omaisten puolesta ja mietin lisäksi että mikä tätä maailmaa vaivaa?

Sunnuntai, 15. päivä
Aamuvuoro. Vireystila ihan ok ja menin töiden jälkeen katsomaan pojan kiekkopeliä. Siellä aika vierähtikin aika hyvin ja syömättömyys teki ärtyisäksi. Ei kiinnostanut lähteä enää illalla tihkusateeseen juoksemaan pitkää lenkkiä ja henkinen taistelu alkoi. Olen hyvä keksimään tekosyitä että ei tarvitse lähteä lenkille, mutta nyt sunnuntaina sähköpostiin saamani vahvistus maksetusta Ironmanista Lanzarotelle hylkäsi kaikki tekosyyt.
Pitkä juoksulenkki tihkusateessa teki kropalle hyvää. Energiatasot kropassa olivat vähäiset, mutta vajaan 2 tunnin lenkki menee vähemmälläkin kun on kropassa läskiä. Nesteet olivat nimittäin ihan ok. Edellisen päivän treeni tuntui kuitenkin hieman jaloissa ja olin ottanut pari jyrkempää pätkää kävellen, että sykkeet pysyvät riittävän alhaalla. Samalla oli mukavaa haistella ilmasta talvea, joka on tulossa Savoon lähipäivinä. Viikon treenisaldo oli 11 tuntia ja 5 minuuttia treeniä. Ihan hyvä alku köllikälle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti