sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Köllikkäukon 2. viikko

Köllikkäukon toinen viikko alkoi samalla teemalla kuin ensimmäinenkin. Harjoitusten pääpaino on kestävyyden luonti eli matalilla sykkeillä pitkäkestoisia harjoitteita. Salin puolella se tarkoittaa pitkiä sarjoja ja wattbikella parin tunnin harjoituksia, johon juoksuhermotus päälle. Uinti menee niin sanotusti ”musta tuntuu”-tuntumalla. Yritän käydä uimassa pari kertaa viikossa ja uida vähintään tunnin kerrallaan. Yhtenä päivänä uin eri matkoja kovalla tempolla ja matkojen välissä aina pieni tauko. Toisen uintipäivän uin rauhallisesti ja pitkään. En tiedä teenkö oikein, mutta olen huomaavinani kehitystä tapahtuneen.

Kuvaa veden alta

Arki on ollut kiirettä ja pitäisi taas tehdä jo keväällä käyttämääni lukujärjestystä treenien onnistumiseksi. Tein silloin sunnuntai-iltana lukujärjestyksen alkavalle viikolle, että sain treenit onnistumaan kiireisen aikataulun kanssa. Se osoittautui hyväksi, kun tein töitä Varkaudessa ja kävin huoltamassa Kalpan B1 joukkuetta Kuopiossa. Heräsin aamulla kello 06.00 ja olin monesti kotona vasta kello 22.00. Huomasin että aina löytyy aikaa treenata vaikka tunti, kun aikatauluttaa menonsa ja suunnittelee treenit etukäteen. Tulipahan käytyä Kuopiossakin uimahallissa ja pelireissuilla lenkillä ennen aamupalaa. Turha selitellä, kun aikatauluttaa menot ja suunnittelee treenit.

Harjoituspäiväkirjaa olen pitänyt vasta tämän vuoden. Vaatii hieman viitseliäisyyttä kirjata tekemiset, mutta helpointa on tehdä se heti harjoituksen jälkeen. Minun kohdalla se on tehtävä mahdollisimman nopeasti tai se loki jää tekemättä. Jos kirjaa vasta viikonloppuna, niin ei muista kunnolla asioita mistä ei ole jäänyt ”dataa”. On myös riski että alkaa laskemaan kilometrejä tai viikkotunteja. Haluaa lisää tunteja ja kilometrejä. Seurauksena voi olla rasitusvammoja tai alentavat suoritustehot pidemmäksi aikaa. Merkitsen harjoituspäiväkirjaan ainoastaan harjoitteet. Siirtymiset paikasta toiseen pyörällä ovat piilotreeniä ja ne ovat ihan hyviä harjoitteita vaikka ovatkin lyhyitä. Paras piilotreeni oli, kun hain 17-vuotiaan pojan koulusta hybridipyörällä. Matkaa tuli noin 2 km pojan luo ja 5 km kotiin. Poika istui tarakalla ihan samalla tavalla kuin pikkupoikanakin. Tosin nyt hän teki analyysiä nopeudesta ja nakkeli viisauksia polkijalle. Nopeus oli muuten ihan hyvä ja jalat keräsivät hieman happoa kun tuli poljettua sykkeet tapissa kotiin asti. Isän ja pojan laatuaikaa.


Kolmas viikko menee samoissa merkeissä kun 1. ja 2. viikko. Saa nähdä missä päin teen mitäkin harjoitteita. Pakkaan pyörän ja vastuksen autoon, jos joutuu ”konkeloimaan” vastuksella treenin jossain muualla kuin omalla tutulla salilla. Hyvää kolmatta viikkoa kroppa, minulla on suunnitelmia sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti