maanantai 7. joulukuuta 2015

Maanantai 7.12. - Joogaa ja uintia

Aamu alkoi huonosti nukutun yön jälkeen paikat jumissa. Mäyräkoirat olivat nukkuneet sängyssä koko yön, alakerran portti ei ollut paikallaan, eikä jaksanut yöllä enää käskeä niitä alakertaan. Ehkä itsenäisyyspäivän pitkällä pyöräilyllä oli osuutta myös asiaan. Aamupala jäi myös hieman laihaksi, kun lähdin pyörällä kaupungille asioille, josta ajoin suoraan Kunnonsalille Anskun vetämään joogaan. Kyllä, joogaan!


Pidin joogaa ihan hihhuleiden juttuna, kunnes päätin itse kokeilla sitä. Porkkanana toimi silloin joogan jälkeinen aamupuuro. Aluksi siellä joogatessa nauratti joku liike tai asento. Lähinnä juuri se, kun olen niin kankea ja jumittuneita paikkoja on niin paljon, enkä pysty tekemään liikkeitä puhtaasti. Samana päivänä huomasin myös joogan jälkeisiä vaikutuksia. Aineenvaihdunta kiihtyi ja oikeasti lihaksissa oli tapahtunut jotain. Jano oli jatkuvasti ja vessassa sai juosta. Ajattelin käydä toistekin, jos aikataulut täsmää. Hyvä lihashuolto parantaa palautumista ja tämmöiselle jo vanhemmalle ukolle olisi ihan hyvä palautua nopeammin.

Jooga, lihashuoltoon erinomainen lisä!

Joogan jälkeen oli todella hieno olo. Uimavehkeet olivat mukana ja pyöräilin uimahallille. Ajattelin säästää jalkoja tiistaille ja päätin uida pullin kanssa rennon uinnin. Olisi  ollut  mukava kuunnella eläkeläisten jutut saunassa. Pettymys oli suuri saunassa ollessa: ei ollut tarinoita, kun ei ollut ukkojakaan. Olin tullut liian myöhään uimahallille. Uinnin jälkeen saunassa oli kuitenkin eläkkeellä oleva tuttu tehtaan remonttimies. Mies joka harrastaa vaeltamista ja melontaa. Hänen kanssaan vaihdoimme muutaman sanan lapinreissuista ja eläkeläisten kiireistä. Mietin vaan, että miksi eläkeläisillä on kiireitä, että ei ehdi touhuta haluamiaan asioita? Se tuntuu olevan monen tuntemani eläkeläisen vaiva. Uinti kulki kuitenkin rennosti ja vesi tuntui hyvältä.

Pullin kanssa uinti eli pelkillä käsivedoilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti