maanantai 11. tammikuuta 2016

Tammikuu alkoi uudella ohjelmalla

Viikko oli rankka. Menin monta kertaa mukavuusalueiden ulkopuolelle sään, harjoittelun ja levon suhteen. ..but I like it. Nyt sunnuntai-iltana istun kirjoittamassa tätä blogipäivitystä ja pakaralihakset ovat tosi kipeinä. Kipu on tervettä, koska se on tullut hyvästä harjoittelusta. Yritänkin miettiä lähestyvää tavoitetta Lanzarotella, sen vaativaa kuormaa: isot mäet, kova tuuli ja korkea lämpötila. Rankat mäet ja vaativat sääolot kysyvät voimakestävyyttä. Näin minä ainakin luulen ja oletan. Löydän ehkä parhaan vastuksen itselleni säästä ja maastosta.

Yritän myös arvioida omia heikkouksiani lajin suhteen. Pahin heikkouteni on ikä, aloittaa tämä laji. Toinen heikkouteni on, että pidän hyvästä ruuasta. Kolmas heikkouteni on kärsimättömyys. Kestävyystasoni on kuitenkin melko korkealla, minkä lasken vahvuudekseni.
Triathlonurheilijoilla on yleensä puutteita jossakin kolmesta lajista, mutta minulla on kaikissa parannettavaa. Pyöräilyä kilpapyörällä reilu vuosi takana ja uintia olen harrastanut yhtä pitkään kunnon intensiteetillä. Kehitys on ollut huimaa näinkin pieneen aikaan. Uskon että omien heikkouksien myöntäminen on vahvuus. Ei myöskään kannata aliarvioida itseänsä. Toinen keino minulle on mennä välillä mukavuusalueiden ulkopuolelle, vaikka tuntuisi pahalta. Vahvuuksiini kuuluu myös se, että tunnen hieman rajojani, kiitos siitä kuuluu sotilastaitokilpailuille. Kahden vuorokauden kova meno täydessä varustuksessa ilman lepoa on aika mielenkiitoinen kokemus. Ei niistä sen enempää.


Alkuviikosta vedin siis voimakestävyysharjoitteita kovalla teholla. Saulin opeilla ajettiin wattbikellä happoa jalkoihin ja sykkeitä ylös. Juoksulenkillä juoksin isoilla tehoilla 10 kilometriä kovassa pakkasessa. Uutena lajina otin Kunnonsalin Body Pumpin ohjelmaan. ”Akkojentreeni”, aivan törkeän hyvä harjoite, josta uskon saavani itselleni tehoja lisää. Oli myös Joroisten Sporttiklubin Kaj Järveläisen vetämä 4 tunnin sisäpyöräily keskiviikkona. Jossa ehdin polkea 3 tuntia pumpin jäykistämillä jaloilla. Kestävyyttä tein loppuviikosta. Tätä runkoa vedetään nyt joitakin viikkoja unohtamatta hyvää lihashuoltoa ja ravintoa. Harjoitustunteja kertyy noin 10-15 tuntia viikossa. Toivottavasti kehitystä tapahtuu ja painokin alkaisi taas tippumaan. 


Muutakin mietittävää on ollut koskien Lanzaroten täydenmatkan Ironman-kilpailuun liittyen. Nimittäin matkojen hankintaan oli viimeiset hetket käsillä ja hankinta oli tehtävä heti. Siitä muodostui oma pikku hommansa, sillä suoria lentoja Suomesta ei ole enää toukokuussa Lanzarotelle. Piti alkaa suunnittelemaan millä, miten pitkään, milloin perillä ja paljonko maksaa kysymyksiä. Mitä enemmän pyörittelin asioita, niin aina heräsi joku kysymys aiheeseen liittyen. Hinta ratkaisi kuitenkin kaikki ongelmat: kun ei ole rahaa hirveästi käyttää, niin pitää lähteä rajaamaan hinta alas. Se pudotti vaihtoehdot aika vähiin ja moni turha kysymys jäi pois. Matkat on nyt varattu ja maksettu. Odotettavissa lepoisia hetkiä lentokenttäterminaaleissa hyvän kirjan ja musiikin parissa. Asiat voisivat olla huonomminkin eli en olisi välttämättä saanut lentoja ollenkaan. Onneksi on majoitus jo varattuna ja sitä ei tarvitse enää murehtia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti