maanantai 29. helmikuuta 2016

9. viikko - kovaa työtä

Tämä viikko on ollut kovaa myllytystä työpaikalla ja treeneissä. Lumisateet ovat lisänneet kuormaa ja vieneet paljon energiaa kropasta menneellä viikolla. Flunssan aiheuttama pitkä tauko lisäsi kuitenkin motivaatiota ja antoi tehoa tekemiseen. Oli mukavaa tehdä töitä ja treenata, kun flunssa oli poissa.

Uinti oli menneellä viikolla vielä rennompaa tekemistä. Tein pienempiä tehopätkiä keskittyen liukuun, käsiin ja potkuihin. Yritin löytää rentoutta ja oikeaa tekniikkaa. Saan neuvoja kokeneemmilta uimareilta, mikä on aina mukavaa. Nytkin pitkän linja triathlonkisaaja oli seurannut tekemistäni ja antoi pikku vinkin vartalonkiertoon sekä käden loppuvetoon. Vanha koira oppii sittenkin koko ajan uutta tekemisen ja toistojen kautta.

Juoksuun en ole vielä panostanut kauheasti. Olen vain käynyt ”lenkillä” eri tehoilla. Tavoitteena kuitenkin totuttaa jalkoja juoksemiseen, niin että juokseminen olisi luontevaa tekemistä, vaikka sitä jatkuisi sen neljä tuntia. Painon tippuminen on selvästikin vaikuttanut juoksun helpottumiseen. En kuitenkaan lähde vetämään teholenkkiä väsyneillä jaloilla. Otan rauhallisen juoksulenkin, jos jalat ovat väsyneet. Se toimii hyvin palauttavana harjoitteena tai nollaa kiireisen päivän mukavasti. Juokseminen on todella mukavaa, jos on hyvät musiikit korvissa. Välillä tuntuu, että jalat vaan menee, menee ja menee… Ihan kuin ilmassa. Leppoisasti. Hyvällä fiiliksellä.


Pyöräily on vielä arvoitus. Miten pyöräily menee Lanzarotella? Vastassa ovat isot mäet, kova lämpötila ja tuulet. Wattbike antaa hyviä arvoja ja näen, että kehitystä on tapahtunut. On kuitenkin tehtävä vielä kovasti töitä tehojen parantamiseksi. Tehojen saamiseksi olen vetänyt pidempiä vetoja kovilla vastuksilla. Olen saanut vetojen aikana sykkeet jopa samoihin maksimisykkeisiin kuin juoksemalla. Se on uusi ilmiö minulle, en ole ikinä ennen päässyt näin koviin rasituksiin pyörällä. Kovien vetojen jälkeen on ollut palauttava osa ja taas uusi kova veto hieman pidempänä. Nämä treenit pistävät vanhan miehen hikoilemaan ja nestettä kuluu. Pidän kuitenkin siitä, kun käydään omien mukavuusalueiden ulkopuolella. Ei voi kehittyä, jos näin ei välillä tapahdu. Odotan vain sitä, että pääsen ulos ajamaan. On todella puuduttavaa ajaa sisällä ja katsella Youtube-videoita älypuhelimen näytöltä. Onneksi Wattbike on jotenkin motivoiva vehje ajaa, koska siinä näkee tarkkaa analyysiä tekemisestäsi. 


Mennyt viikko oli kaiken kaikkiaan rankka. Treenien yhteenveto oli seuraava: uintia 5,2 km, pyöräilyä 200 km ja juoksua 50,2 km. Tulevalle viikolle on hieman lajista poikkeavaa tekemistä. Maanpuolustustyölle on uhrattava aina aikaa ja nyt se aika menee hiihtokilpailuissa.

Aloitin triathloniin treenaamisen noin 1 vuosi ja 4 kuukautta sitten. Painoin pahimmillaan 2014 loka-marraskuussa 85,6 kg. Vyötärönympärys oli 114 tai 115 cm. Olin paisuttanut itseni aika ”köllikkäukoksi”. Köllikkäukko on muuttanut hieman muotoaan ja saavuttanut jotain hyvää tässä reilussa vuodessa. Suurin asia yhden täydenmatkan kisasuorituksen lisäksi, on hemmetin hyvä olo. Tämän hetken paino on 74,6 kg ja vyötärönympärys 89 cm. Työ jatkuu ja tavoitteet ovat korkealla. Odotan innolla kesää ja haluan antaa yhteistyökumppaneilleni Haapajärven fysioterapialle ja Akra Oy:lle parhaan mahdollisen vastineen. Asettamalla riman korkeammalle kuin ikinä kukaan luulee minun pääsevän. I am the Moon Shooter Kollikkaukko! Unelmia pitää olla meillä jokaisella, myös minulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti