keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Valmiina kesän haasteisiin!


Extreme triathlon Swissman lähestyy ja starttiin on aikaa alle kaksi viikkoa. Fiilikset ovat aika hyvät ja odottavat. Tämä viikko on vielä laadukasta ja suhteellisen kovaa tekemistä, mutta viimeiset kovat ja pidemmät treenit tein kahden edellisen viikon aikana. Nyt työ on tehty ja testit suoritettu. Ensi viikolla nähdään miten ensimmäisessä haasteessa käy. Swissmanin olosuhteet tarjoavat erittäin kovan testin kunnolle, kalustolle, kropalle ja huollolle. Kilpailu on siis omahuoltoinen täyden matkan triathlon, jossa on nousumetrejä yli 5500 metriä. Lajit ja matkat ovat uinti 3.8 km, pyöräily 180 km ja 42.2 km juoksu.


 
Kaksi kovaa valmistavaa viikkoa piti suorittaa kestävyysviikkona ja voimaviikkona. Kestävyysviikko piti tehdä Tour de Härkätiellä ryhmäajona, mutta taloudellinen tilanne ei antanut mahdollisuutta lähteä Hämeenlinnasta Turkuun ajettuun ryhmäpyöräilytapahtumaan. Se olisi ollut todella hyvä testi ja treeni. Pyöräilymatkaa olisi tullut noin 350 km. Toteutin sen kuitenkin yksinpyöräilynä täällä Itä-Suomessa. Voimaviikon teemana oli nousumetrit 3000 metriä ja sen toteutin Kuopiossa Puijolla. Tämä Puijon mäki oli ehkä elämäni mielenkiintoisin testi ja harjoitus. Ajoin Puijon 26 kertaa ylös ja alas. Aikaa meni 4 tuntia ja 27 minuuttia ja nousumetrejä tuli se yli 3000 metriä. 


 
Swissman alkaa olla jo pitkällä järjestelyiden suhteen. Matkat on jo hankittu minulle ja huoltotiimille. Lennämme Lufthansalla Milanoon, josta siirrymme vuokra-autolla kilpailukeskuksen lähelle airbnb-majoitukseen. Kilpailupäivän suunnitelmat on myös tehty aika pitkälti. Käymme kilpailureitin vielä paikan päällä läpi ja hiomme huoltosuunnitelman loppuun. Kilpailun jälkeen tapahtuva aikataulu on selkeä. 
 
Swissman tarjoaa hyvän haasteen kilpailijan ja huollon yhteistoimintaan. Huollon rooli on todella suuri tässä kilpailussa. Huoltoautolle tarjotaan vain harvakseen sallittuja pysähtymispaikkoja ja huollon virheet voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa kilpailijan hylkäyksen. Huollon tehtävä on myös pitää kilpailijan nesteytys, energiataso ja vaatetus näissä vaativissa vuoristo-olosuhteissa kohdallaan. Huollon tehtävänä on myös tsempata ja kannustaa kilpailijaa kovalla asenteella. Kilpailureitti on myös haastava ja asettaa suunnistukselle omat kuvionsa. 
 
Huoltotiimissä toimii kuskina vaimoni Sari ja huoltaja/juoksijana Kaisa Honkaniemi. Kaisa joutuu juoksemaan minun kanssani viimeiset 9 km vuoren huipulle maaliin. Juoksuosuuden 33 km kohdalla huolto odottaa minua tarkastuspisteellä missä vaihdan juoksuliivit reppuun, jossa on pakolliset varusteet. Repun varusteet tarkistetaan tarkastuspisteellä ennen kuin juoksu jatkuu. Kaisa ottaa samoilla varusteilla olevan repun myös selkäänsä ja lähdemme todella jyrkkään viimeiseen loppunousuun kohti maalia. Tämä hetki voi olla jo aika tunteiden täyttämää. Taisteluhenki on kohdallaan tähän viimeiseen rykäisyyn! Tiedän sen kokemuksesta.


Uusi yhteistyökumppanuus ja haaste

Olen itse ollut rauhanturvaajana neljässä operaatiossa ja nykyisin olen siis nk. kriisinhallintaveteraani. Meitä suomalaisia on ollut maailmalla rauhaa turvaamassa noin 50000 henkilöä. Moni rauhanturvaaja on menettänyt henkensä tai on vammautunut palvellessaan rauhanturvaamistehtävissä. Tästä syystä olen ollut mukana Rauhanturvaajaliiton vertaistukitoiminnassa, sillä KAVERIA EI JÄTETÄ. Rauhanturvaajaliitto ja vertaistukitoiminta lähtivät tukemaan Köllikkäukon triathlonprojektia ja kesän haasteita. Tämä oli minulle todella suuri kunnia, kiitän tästä kunniasta ja luottamuksesta Rauhanturvaajaliittoa.
Vastineeksi asetan haasteen kaikille suomalaisille lahjoittaa Vammautuneet Kriisinhallintaveteraanit ry:lle pienen lahjoituksen. He voivat näillä rahoilla tukea rauhanturvaamistehtävissä vammautuneita kriisinhallintaveteraaneja. Tavoite on saada lahjoituksia yhtä paljon kuin minulla on nousumetrejä ensi kesänä eli 15500 metriä.

Lahjoitukset:

Saaja: VVR ry
Tilinumero: FI38 5740 9220 0851 74
Viesti: Köllikkäukko
Huom! Viestiin tulevalla Köllikkäukolla voidaan mitata ”nousumetrit”.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti